Fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedisch beroep dat de kunst van houding en beweging verstaat. Zowel kinderen als volwassenen zoeken contact met een fysiotherapeut indien ze gezondheidsproblemen ervaren die betrekking hebben op het bewegen. De behoefte aan hulp kan per persoon sterk uiteenlopen.

In het eerste consult inventariseert en analyseert de fysiotherapeut deze problemen en koppelt dit aan de hulpvraag van de cliënt. Indien mogelijk stelt de therapeut een fysiotherapeutische diagnose en doet hij een voorstel tot een behandelplan. Zodra er overeenstemming is bereikt, kan de behandeling starten. De conclusie kan ook zijn dat de cliënt terug- of doorverwezen wordt naar de (huis)arts.

Aangezien de gezondheidsproblemen en/of de hulpvraag zich op verschillende vlakken kunnen bevinden, zijn er in onze praktijk verschillende specialisaties. Naast de algemene fysiotherapie zijn wij gespecialiseerd in oedeem- en oncologiefysiotherapie en manuele therapie. Verder bieden wij begeleiding van mensen met MS aan, individuele oefentherapie, kunt u trainen in een groep onder begeleiding van 1 van ons en behoort therapeutisch tapen tot de behandelmogelijkheden. Tot slot bieden we behandeling bij u thuis aan.

Voor verdere informatie, zie de website van fysiotherapeuten:

https://www.defysiotherapeut.com/