Oncologie fysiotherapie

Oncologiepatiënten kunnen te maken krijgen met verschillende gezondheidsproblemen die hun oorzaak vinden in hun oncologische aandoeningen en/of door de medische behandeling hiervan. Patiënten kunnen niet alleen te maken krijgen met een tijdelijke/blijvende verlaagde fysieke belasting, conditie, mobiliteit en spierkracht maar ook met pijn, beschadiging van het lymfestelsel en psychische klachten.

Oncologiepatiënten kunnen voor, tijdens en na de medische behandeling van de kanker te maken krijgen met vermoeidheid, conditieverlies, angst en onzekerheid. Vaak merken patiënten dat het oppakken van het dagelijks leven moeite kost. Door middel van fysieke training kunt u werken aan het verminderen van uw klachten, wat een bijdrage kan leveren aan uw herstel. Ook kan de oncologiefysiotherapeut de patiënt in de palliatieve fase adviseren en ondersteunen.

De oncologiefysiotherapeut kan u dus helpen met de verschillende gezondheidsproblemen in verschillende fases van de ziekte door middel van training, adviezen en oedeemtherapie. Centraal staat hierbij de belasting en de belastbaarheid van de patiënt.